Doneren met belasting-voordeel

Giften aan SOS Kinderdorpen zijn aftrekbaar

Kinderen steken duim omhoog

Giften opgenomen in een schenkingsovereenkomst

Als u uw giften voor minimaal vijf jaar vastlegt in een schenkingsovereenkomst ontvangt u van de Belastingdienst een groot deel terug. Afhankelijk van de hoogte van uw gift en het percentage inkomstenbelasting dat u betaalt, kan dat oplopen tot 49,50%. Aan het afsluiten van een schenkingsovereenkomst zijn geen kosten verbonden.

Meer over een schenkingsovereenkomst

Giften zonder schenkingsovereenkomst

Ook zonder schenkingsovereenkomst kunt u doneren met belastingvoordeel. Giften boven 1% van uw drempelinkomen, met een minimum van €60, zijn aftrekbaar. Wat u meer hebt betaald dan dit drempelbedrag, mag u aftrekken. U mag niet meer aftrekken dan het maximum: 10% van uw drempelinkomen.

Voorbeeld: u heeft een drempelinkomen van €25.000 en schenkt €300 per jaar. 1% van het drempelinkomen is €250. Dan is €50 aftrekbaar van uw aangifte inkomstenbelasting (€300 – €50). Mét een schenkingsovereenkomst is uw totale schenking van €300 aftrekbaar.

Lees meer hierover op de website van de Belastingdienst.

Bedankt, Doneren met belastingvoordeel, Afrika, SOS Kinderdorpen

Fonds op naam

Dit is mogelijk voor giften vanaf € 50.000 over een periode van vijf jaar. Een persoonlijke en fiscaal aantrekkelijke manier om kinderen een toekomst te geven.

Meer over fonds op naam

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.