Resultaten

Ons werk is gericht op lange termijn impact: we investeren in de ontwikkeling van kinderen. Sinds de oprichting in 1949 hebben we er, mede dankzij jouw steun, voor gezorgd dat vier miljoen kinderen en jongeren opgroeiden in een veilige en liefdevolle familie. We hebben direct een positieve wending aan hun leven kunnen gegeven. Een overzicht van onze wereldwijde resultaten.

moeder en kind, Peru, SOS Kinderdorpen

Familiezorg, onderwijs & werk, medische zorg en noodhulp

Familiezorg aan 460.800 kinderen, jongeren en hun familieleden.

 • 541 kinderdorpen waar 40.300 kinderen liefdevol en veilig opgroeien in een SOS familie.
 • 680 familieversterkende programma’s waarmee we 395.000 kinderen, jongeren en hun ouders uit 80.200 families ondersteunen.
 • 107 kleine groepshuizen, waaronder SOS transithuizen waar 1.700 kinderen veilig opgroeien
 • 81 pleegzorgprogramma’s waar 4.150 kinderen liefdevol en veilig opgroeien in een pleegfamilie
 • 595 jongerenprogramma’s waar we 18.400 jongeren, die begeleid of zelfstandig wonen in speciale groepshuizen, ondersteunen met (semi) permanente begeleiding tot het moment dat ze echt op eigen benen kunnen staan.
 •  65 overige familiegerichte zorgprogramma’s waarmee we 1.200 mensen hebben bereikt – waaronder het ondersteunen en versterken van andere zorgaanbieders.

Gezondheidszorg

 • 26 gezondheidsbevordering en preventie programma’s, waarmee we 295.500 mensen uit gemeenschappen en de kinderdorpen bereikt hebben.
 • 49 medische zorgprogramma’s waar we 677.960 behandelingen en consulten hebben geboden aan mensen uit de gemeenschap en de kinderdorpen.

Goed onderwijs voor 250.000 kinderen, jongeren en volwassenen 

478 onderwijsprogramma’s voor

 • 37.800 kleuters (kleuterscholen en dagopvang)
 • 184.200 kinderen (basis- en middelbare scholen)

50 andere onderwijsactiviteiten, waaronder vakantiekampen, onderwijs-/speelbus en koffie-uurtjes voor families, waarmee we 28.000 mensen hebben bereikt.

Creëren van werkgelegenheid voor 17.500 jongeren 

125 jeugdwerkgelegenheidsprogramma’s waarmee we 17.500 jongeren steunen op weg naar een fatsoenlijke baan of bij de start van een eigen bedrijf.

In crisissituaties bieden wij noodhulp uit onze bestaande faciliteiten en programma’s.

31 noodhulpprogramma’s waarmee wij 209.800 mensen in nood hebben gesteund.

 

Uit onderzoek is gebleken dat:

 • 90% van de kinderen en jongeren die aan een SOS zorgprogramma heeft deelgenomen, sterke familiebanden heeft en in staat is om goed voor hun eigen kinderen te zorgen;
 • meer dan 80% van de voormalig deelnemers een middelbare school of beroepsopleiding heeft voltooid en beschikt over de vaardigheden om een fatsoenlijke baan te krijgen of een vervolgstudie te volgen;
  • 60% van de voormalig deelnemers verdient een fatsoenlijk inkomen, waardoor hij of zij een zelfredzaam bestaan kan leiden;
 • 90% van de voormalig deelnemers in staat is om bijna volledig te voorzien in hun basisbehoeften (huisvesting, voedselzekerheid en gezondheidszorg);
 • 80% van de voormalig deelnemers aangeeft gelukkig te zijn en veilig en positief in het leven te staan.

Verhalen van kinderen, jongeren en moeders

“Mijn SOS moeder bereidde ons voor op het leven en heeft ons sterker gemaakt. Ze zorgde ervoor dat ik, wij, ons mannetje konden staan in de harde wereld buiten onze familie. Het is door die opvoeding dat ik ben waar ik nu ben. Ik run mijn huishouden nu precies zoals mijn moeder dat deed”, vertelt Cecilia, die in een SOS kinderdorp opgroeide. Sinds de oprichting van SOS Kinderdorpen hebben wereldwijd vele miljoenen kinderen een liefdevolle SOS familie gekregen of is voorkomen dat hun familie uiteenviel, hebben ze toegang gekregen tot onderwijs en medische zorg en is er naar ze geluisterd.

Lees hier hun verhalen
verhalen

Help een familie overleven

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.